20 maj 2012

har någon dött av parabener?

Parabener, parabener, parabener. Ständigt får jag höra numera ordet parabener. Innehåller Exuviance parabener? En produkt jag säljer. Ja, Exuviance innehåller parabener.
Och vad är detta parabener för nåt som har gjort så många så vettskrämda att de inte vill köpa produkter som innehåller parabener? Det är en konserveringsmedel som faktiskt är godkänd. Ändå har människorna blivit så rädda för den. Varför? Antagligen någon vill komma ut med något nytt på marknaden och då en kampanj mot parabener sitter bra.
För grundstrukturen är bensoesyra, ett ämne som finns naturligt i växter. Lingon innehåller hög halt av bensoesyra, vilket förklarar att lingonsylt håller så länge trots att det är lite socker i sylten och inget extra konserveringsmedel är tillsatt. Dessutom Parabenerna anses tillhöra de mer "snälla" konserveringsmedlen, eftersom de orsakar färre allergier än andra konserveringsmedel.
Ändå är man rädd för den. På ett antal ställe kan man läsa att parabener kan störa hormonerna. Gör de det? Parabener har använts sen 1930-talet. Och har används av generationer. Och de är friska. Men slapp krämer som blev angripna av bakterier eller mögel.

Det är fascinerande hur en sak slår igen med full kraft. All frågar ju om mina produkter innehåller parabener. Men hur mycket man än pratar om och varnar för hudcancer i samband med sol, så är faktiskt väldigt få så lyssnar. Och DET är fascinerande.
Eftersom jag jobbar med hårborttagning så solning är inget vi rekommenderar. Det är helt otroligt hur nedstämda folk blir av budskapet. För vissa verkar hela världen rasa ihop. Och ändå har ju pratats om spaltkilometrar om hur farligt solen är, och att den har blivit mer aggressiv i senare tid. Men DET lyssnar ingen på.
Är inte detta märkligt? För det är knappast någon har dött av parabener, men desto fler av solen.

Mer utförligt om parabener kan du läsa här och här.
Aftonbladet



17 maj 2012

Bloggerfy är den nya pengamaskinen

Jag har aldrig tjänat några pengar på min blogg. Men nu när möjligheten dök upp vore det dumt att inte hoppa på tåget.

Nu kan man tjäna pengar på bloggen genom att skriva sponsrade inlägg från Bloggerfy, riktigt bra! Tycker dom är värda en liten "like" på Facebook, vad tycker ni?