06 januari 2013

lukta som en nytryckt bok.

 Jag har då aldrig tyckt att det är lätt att välja bland den enormt stora utbudet som finns bland parfymer. Kräver tålamod och en tjock plånbok med att testa olika dofter.
Nu har en ny sorts parfym dök upp i dofthimlen.
Från och med nu kan man lukta som nytryckt papper. Har inte luktat det än, kan bara spekulera om gammaldags bly hade kanske nåt åtråvärd i sig.
Men förpackningen är snyggt designat  av ingen mindre än självaste modekungen Karl Lagerfeld. Och kulturellt innehåll av Günther Grass, Geza Schön  , Tony Chambers och även Karl Lagerfeld vilka har skrivit texter för och om luktens mysterier. ( jag gissar bara att det handlar om det ;)

Undrar vilka som kommer nappa på och tilltalas av doften. Bibliotekarier eller en poeter,  blivande författare som vill låtsas att de är på gång?
Priset är 98 $. Har inte sett att den säljs på nåt svensk sida men dock på Amazon just nu redan på rea för 68 $. Och om jag inte helt ute och cyklar så är det inte helt omöjligt att även svensk ad libris har det utan att veta vad de har. Ganska så kul tycker jag. :) pris: 609 kr. Skynda och fynda.

01 januari 2013

mirakel för att tappa vikt.

Kineserna på framfart. I stort sätt på allt. Nu ser det ut att de även har lagt en pusselbit till eller från fetman.
Enligt deras forskning är enterobacter som orsak att vi blir tjocka.
Tester på små möss och råttor var framgångsrika.
Tester visar också att om man har just den bakterie så är det inte alls omöjligt att man blir fet.Men om man nu äter produkt som minskar enterobakterierna i tarmen tappar man vikt. 3 kg i veckan kan man förlora.

Alltså... det finns hopp. Men är det sanning detta? Kan man tro på det hela?
Det får framtiden utvisa.
Men visst vore det skönt att slippa våndas över varför så många släpar runt en ohälsosamt vikt.