07 december 2008

Skillnader om vad som ses som vackert världen över

Följ min blogg med bloglovin


Det är stor skillnad vad man tycker är vackert på olika delar av välden. Därför är det inte lätt att definiera vad skönhet är. Men sanning är att vackra människor får lättare jobb, 5-10 % högre lön. Tom inom politiken får de vackra flera röster. Även om det är inte många som är vackra bland politikerna.
Nu är det förstås inte bara vackra som får jobb och förmåner- och tur för det. För vad skulle bli av världen annars.

Skönhet är dock inte så definierbart. Alla har ju egna referenser vad man tycker är vackert.

I Sverige och i Norden tycker de flesta att vara brun är snyggt. Läggs mycket pengar på resor och på brun-utan-sol produkter och även på solpuder.
I Asien lägger man mycket pengar och tid på att vara blek, för där tycker man att en blek hy är det vackraste som finns.

Italienska kvinnor tycker att skönhet sitter i ett starkt självförtroende. Men å andra sidan anses just italienskor vara vackrast i världen ->det är kanske deras självförtroende som speglar sig i deras utseende eller så gör deras utseende lättare att ha ett stark tro på sig självt. En hönan eller ägget situation...

Indiska kvinnor anses också vara väldigt vackra, och de är övertygade om att deras utseende påverkar andras uppfattning om de, medan kvinnor från Japan tror inte alls att deras utseende avgör hur de uppfattas av andra. Japanska kvinnor vill dock ha perfekt hy och 90 % av de skulle inte lämna hemmet utan foundation för att ge sken av just perfekt hy.

För spanjorskor och ryskor är männens intryck är viktigare vad de själva tycker om sig själva.

Produktfavoriter i olika länder:

foundation är det viktigaste för kvinnor i Japan och i Korea
mascara är det bästa skönhets knepet enligt kvinnor i Tyskland och i Italien
läppstiftet som nummer ett föredras av kvinnor i USA, Kina, Mexico, Ryssland och i Sydafrika
parfymen är oumbärlig för la femme i Sydafrika och Ryssland, medan i Asien kan man tycka att det är mer ohygieniskt än attraktivt -> vilket kommer säkert ändras ganska snart.

I Japan, Kina och Korea blir man smått hysteriskt över kvisslor och akne, medan resten av världen vill inte ha rynkor och lättare söker professionell skönhetsvård, samt köper i större utsträckning anti age och anti wrinkel-effekt.

Det största skönhetsmissen är att inte använda solskyddsfaktor. Förutom då kvinnorna i Japan och Korea, för de är rent av maniska att skydda huden från solens skadliga inverkan.

Amerikanska och Tyska kvinnor tycker inte att de är särskilt vackra, medan italienskor, spanjorskor och indiskor tycker att de är faktiskt vackra -> ja med självförtroende kommer man långt.
Tyska kvinnor är de enda som inte känner press på sig för att se speciellt vackra ut - men å andra sida så är faktiskt just tyska überkvinnor som regelbundet besöker hudvårdssalonger och även frisörer. Kanske för att de vill sköta sina tillgångar på bästa sättet.

Ja, som synes upplever vi olika hur vi är, men att sköta sina tillgångar blir trots allt aldrig fel.



Inga kommentarer: