09 april 2010

vad är diatermi?...

Vad är diatermi? Den frågan fick jag i en tidigare kommentar. Och det är kanske många som inte vet vad diatermi är. Diatermi är en hårborttagningsmetod som har många år på nacken. Men jag kan lugnt säga att den håller vad den lovar.

Tekniken är följande: med en tunn steril nål går man ner till hårroten, där man bränner bort de små blodkärlen som ger näring åt hårväxten. När man har bränt bort alla kärlen får håret ingen näring mer och kommer aldrig mer tillbaka.
Självklart behövs flera behandlingar, men med varje behandling försvagas hårstråna, och färre kommer tillbaka. Behandlingstiden varierar beroende på var på kroppen behandlingen görs, och även hårstråns kvalité påverkar också.

All typ av hårstrå går att behandla med diatermi oavsett färg eller grovlek. Ljusa som mörka, tunna eller tjocka strå spelar ingen roll.

Självklart är det viktigt att man vänder sig till någon som är duktig i diatermi. För gör man fel blir man inte av hårstråna. Så är det viktigt att den som gör gör rätt.

I senare tid har vi fått in väldigt många besvikna kunder som har blivit behandlade med laser, ipl och andra ljusbehandlingar. Och jag får höra samma historia om och om. De har inte blivit av med hårstråna utan snarare har fått mer. Många upplever det som om hårmängden har exploderat efter laserbehandlingen.
Att man upplever att det har blivit mer hår kan bero på att man rakar området innan behandling , och rakningen sätter fart då även på fjunet. Med diatermi behandlar man endast de stråna som är oönskade. Övrigt fjun får ligga kvar.
Många laserkliniker upplyser heller inte kunden att ljusa strå är inte lämpligt för behandling. Jag säger inte att alla kliniker, utan några.

Hår på fel ställe har blivit ett stort problem. Och de som har problem vill ha snabba lösningar. Vi kan inte erbjuda snabba lösningar. För diatermi tar tid. Men behandlingen går ändå snabbare en många kanske tror. Och definitivt säker. Så säker att även Landstinget anlitar oss om någon har onormalt mycket hår på grund av sjukdom och medicinering.

Det jag kan erbjuda är min skicklighet, kunnande och förståelse.

Visst i tidningar och magasiner kan man bara läsa om laserbehandlingarna. Om diatermi skriver ingen. Där är det endast det senaste får utrymme. Och det som står där är alltid lockande och förföriskt. Ingen ifrågasätter det som står i tidningar. Skriver man att laser är bra så köper alla det, för om lasern inte skulle vara bra så skulle de inte skriva om det. Eller?...
Det gör inget...Jag har ändå mycket att göra. Och många av kunderna kommer hit för andra redan nöjda kunder rekommenderar metoden.

Om du undrar över något så fråga bara!





3 kommentarer:

Marlene ♥ sa...

Hade varit najs att slippa raka sig under armarna. Men jag lider ju inte. Men bra teknik för dom som har svart eller grovt hår som lider.

Blue Eyes sa...

Ja,diatermi fungerar på alla.

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.