08 september 2011

stressa av...

Idag stressar vi som aldrig förr. Självklart all stress är ju inte dålig. Det finns positiv stress också. Men i dagens storstads liv vill ingen varva ner. Vi vill hinna med allt. Och datorer gör inte vårt liv heller lättare. Fast vi gärna vill tro det. Och det var ju tänkt från början att datorer skulle underlätta vårt liv. Och den kanske gör men vi har blivit mer stressade också.

Och hur ska man varva ner. Jag är helt övertygad att det finns människor som har inte det blekaste aning om hur man varvar ner. För faktum är att sitta framför datorn är inte att varva ner. Det är tvätt om. Man blir bara pigg och nyfikenheten på topp. Har jag suttit vid datorn på kvällen och vill sova sen...näää det funkar inte.
Har frågat många och får faktiskt samma svar, nämligen att de inte heller kan somna, men har aldrig tänkt att det är datorns fel.
Men det är ju det. Din hjärna är ju superaktiv, och så ska man direkt somna. Näää... hjärnan måste varvas ner. Men hur?
Meditation kan vara ett bra sätt. 10 minuter kan räcka för att varva ner och komma mer i nuet och lugna speedade tankar.
Att läsa en bok i sängen kan göra en sömnig genom ögonens monotona rörelse.
Lever man i parförhållande så kan massage göra en avkopplad med. Massagen mjukar upp stela leder och lättar på spänningar.


Inga kommentarer: