25 oktober 2008

...ekomodets död...

Enligt en tidningsartikel är eko-modet död innan den ens blev levande på riktigt. Och det är väl inte så konstigt. Även om man har skrivit spaltkilometrar om hur snygga de nya ekokläderna är, så blir de inte snygga bara för att man skriver det.
Det finns förstås alltid eldsjälar bakom allt. Camilla Norrback blir förbannad över att stora kedjor inte gör mer för ekokläder, att folk inte förstår sitt eget bästa, och vill ha gift i sina kläder. Visst hon kan vara förbannad, men människorna är inte villiga att betala dyrt för att få något som inte innehåller gift. Folk vill ha fortfarande billiga kläder. Och då blir det svårt.

Var inne på Ekovaruhuset i Gamlastan. Ville gärna köpa nåt snyggt, men det var inte mycket jag hittade, i den för övrigt väldigt charmiga butiken. För antigen var de i små storlekar eller så gillade jag inte modellen.

Visst tanken ÄR bra att tillverka kläder i material som är snäll mot mänskligheten. Snäll mot alla som bär kläderna, snäll mot de som tillverkar kläderna och snäll mot naturen.
Och priset blir det förstås därefter. Dyrt. Den blir då inte så snäll mot plånboken förstås.
Möjligen blir det ett mode för de rika, men de rika föredrar glitter och glamour, inte ekokläder.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Du har nog delvis rätt här. Men jag tänker på alla kulturmänniskor som vill vara politiskt korrekta. De finns ju också...Och några av dom har ju faktiskt råd, dessutom.

Blue Eyes sa...

Ja, jag vet att förändring görs i små portioner. :)
Antonia